Těsto stejné jak na slaný quiche..
1) Těsto na quiche: 250 -500 g mouky (dle velikosti a množství pekáčů), 140 g másla a ¼ lžičky soli zpracujte na drobenku, přidejte 2 rozšlehaná bio-vejce. Vytvarujte z něj kouli, zabalte do folie a dejte na 30-60 minut chladit do lednice.
2) oškrábete sladké dýně, můžete přidat i delicatu nebo máslovou - stačí půl až kilo - na jeden až dva quiche - nastrouháte na jemno - nebo rozsekate mixérem, přidejte i třeba 2 mrkve - je to pak barevnější, a oloupejte a nastrouhejte (příp mixujte) 2-3 jablka, přisypejte třtinový cukr - dle vaší chuti, ale nemusíte moc, dýně jsou sami o sobě sladké - takže klidně 1- 2 lžíce stačí.., přidejte 2 vejce, trochu smetany a trochu mléka - to vše smíchejte a vlijte na uválené nejlépe v kulatém plechu, těsto, které si předpečeme cca 15 minut (nafukuje se,, tak propichnout až splaskne), pak mužem nalít směs. Pečeme asi 20–25 minut při teplotě 175 °C do zlatohněda.
Můžete podávat s oslazenou či neoslazenou zakysanou smetanou.
Dobrou chuť |