Červená řepa bio - Dobrá farma - dobré jídlo pro dobré lidi

Dobrá farma

Červená řepa bio 

Červená řepa obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Obsahuje spoustu železa, draslíku, vitamínu C, E a mnoho dalších významných látek.
Zboží již bohužel není na naší farmě.
Červená řepa je velmi zdravá plodina, která pochází ze Středomoří. Pěstovala se již za dob starých Římanů. Byla využívána nejen kvůli své charakteristické chuti, ale i kvůli léčebným účinkům červené řepy. Ve Starověkém Římě jedli převážně její listy a kořen používali jen ke zdravotním účelům. Červená řepa obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Obsahuje spoustu železa, draslíku, vitamínu C, E a mnoho dalších významných látek.
Mezi hlavní léčivé účinky červené řepy patří podpora imunitního systému, regenerace organismu, podpora růstu tkání, dále má pozitivní vliv na těhotenství a kardiovaskulární systém; a používá se také jako prevence a při léčbě rakoviny. Červená řepa má však spoustu dalších účinků na lidské zdraví.
Červená řepa má velké využití v kuchyni; můžete ji použít u salátů, vaření polévek, boršče nebo k přípravě pomazánek, slaných buchet a koláčů nebo ji můžete sterilovat. Možnosti použití červené řepy při vaření jsou doopravdy rozsáhlé.